שעון נוכחות הוא אמצעי דיגיטלי שמאפשר למעסיקים לשלוט על נוכחות העובדים במקום העבודה. שימוש בשעון כזה יעיל מאוד עבור רישום זמני כניסה ויציאה של עובדים וזאת לצורך חישוב שעות העבודה שהם עבדו. איזה שעוני נוכחות קיימים בשוק? אנחנו מזמינים אתכם להמשיך בקריאה ולקבל מידע על כל אחד מהשעונים.

שעון נוכחות מכני

הם מיושנים אבל גם היום הם עדיין קיימים בארגונים ועסקים רבים. העובדים מדפיסים את מועדי הכניסה והיציאה על כרטיס קרטון. יש חיסרון גדול בשימוש בשעונים כאלה, כי יש צורך להזין את הנתונים בצורה ידנית למחשב. שעונים כאלה לא ימנעו מצבים של החתמות לא אמינות עבור חברים לעבודה.

שעון נוכחות אלקטרוני

העובדים מעבירים את הכרטיס המגנטי במכשיר דיגיטלי שנמצא בכניסה למקום העבודה וכמו כן ביציאה מן המתחם. כאן תהליך איסוף הנתונים הרבה יותר יעיל, נוח ופשוט. הנתונים נאספים בצורה אוטומטית. אגב, יש שכלול בשעונים שכן מרביתם כוללים רכיב RFID ואז כל מה שהעובדים צריכים לעשות הוא לקרב את הכרטיס המגנטי שלהם לשעון. אגב, גם כאן בדומה לשעון נוכחות מכני, יש פתח לתרגילים של החלפת כרטיסים וכמו כן זיופים של כרטיסים מגנטיים. מה שלא יעיד על שעות הנוכחות האמיתיות של העובדים.

שעון נוכחות ביומטרי

הם נוחים ואין צורך באמצעי זיהוי, שכן הזיהוי נעשה באמצעות טביעת אצבע או כף יד. יש גם זיהוי פנים וזיהוי קולי. את השעונים האלה לא ניתן לרמות.

שעון נוכחות בדיווח טלפוני

מדובר על שיטה יעילה לרישום נוכחות וזאת באמצעות שיחה ממספר טלפון סלולרי או קווי באתר שבו נדרשת נוכחות. השיטה הזו כוללת זיהוי ביומטרי וכמו כן היא מבטיחה את המיקום של העובדים וגם לא נדרש שום ציוד קצה על מנת להשתמש בשעון.

שעון נוכחות סלולארי

מדובר על שימוש באפליקציית נוכחות (היא מתאימה לאנדרואיד ואייפון ויש לה תמיכה בעברית, אנגלית וערבית). הדיווח יבוצע מכל מקום, ניתן לצפות אונליין בדיווחי העובדים וכמו כן להוציא דוחות אוטומטיים. גם כאן, אין צורך בשום ציוד קצה.

איך בוחרים שעון נוכחות שמתאים בדיוק לעסק או לארגון?

בגדול, כל מקרה לגופו. כאשר בוחרים שעון נוכחות יש לבדוק את העלויות וכמו כן את הצרכים. לאחר מכן, יש לבצע שקלול של כל הנתונים. יש לבחון את סדרי העדיפויות. האם נעדיף נוחות על מחיר? האם נעדיף אימות מול אמינות? וכו'.

להתייעץ עם חברות שמספקות את השירות

מומלץ לפנות לחברות וותיקות ומובילות בארץ שיש להן התמחות בכל הקשור למערכות נוכחות ובקרת עובדים. יש לקרוא המלצות, לבדוק את הדירוג, לברר את העלויות וכמו כן לשאול שאלות לגבי פתרונות הנוכחות שיש לחברה וכך להתאים את הפתרון או הפתרונות המתאים לעסק או לארגון.

שיהיה בהצלחה!